Simona Halep se menține pe locul secund

49

Simona Halep se menţine pe locul secund în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA), dat publicităţii luni, la circa 1.100 de puncte de liderul Naomi Osaka.

Podiumul este completat de cehoaica Petra Kvitova, finalistă la Dubai, la 122 de puncte de Halep. Kvitova a urcat pe locul al treilea, în timp ce americanca Sloane Stephens a coborât pe poziţia a patra. În top ten, olandeza Kiki Bertens a urcat pe 7, iar germanca Angelique Kerber a coborât pe 8.

România are acum patru jucătoare în top 100, cu Mihaela Buzărnescu pe locul 31, pierzând două poziţii faţă de săptămâna precedentă, Irina Begu a urcat cinci locuri după sfertul de finală de la Budapesta şi se află pe 67, în timp ce Sorana Cîrstea a urcat pe 98, după un salt de zece poziţii, în urma sfertului de finală de la Budapesta.

La dublu, ţara noastră are cinci jucătoare în top 100: Mihaela Buzărnescu staţionează pe 27, Irina Begu a urcat trei locuri şi se află pe 32, Raluca Olaru se menţine pe 40, Monica Niculescu se află în continuare pe 47, Irina Bara a coborât trei poziţii şi e pe 64, în timp ce Sorana Cîrstea a urcat două trepte şi a ajuns pe 101, scrie Agerpres.ro