Rezultate parțiale la alegerile din Republica Moldova

70

Partidul Socialiștilor acumulează 30.5%, iar Partidul Democrat – 30 la sută din voturi, în circumscripția națională după contabilizarea a 44 de mii de voturi din 206 secții de votare, ceea ce reprezintă aproape 10% din total.

Cele două formațiuni sunt urmate de Blocul electoral ACUM cu 20 la sută și Partidul ȘOR cu 10,6%. Sub pragul electoral de 6 la sută sunt PCRM cu cca 4%, PN cu aproape 2 la sută și PL – cu 1 procent.

Peste 1 milion 450 de mii de alegători s-au prezentat la urnele de vot. Prezența la urne este de circa 50%.

La secțiile de votare de peste hotare s-au prezentat peste 74 de mii de alegători, dar această cifră nu este finală deoarece, alte 24 de secții în afara țării mai rămân deschise. Peste 27 de mii de cetățeni de pe malul stâng al Nistrului au votat la secțiile de votare deschise pentru ei pe malul drept al Nistrului.

Președinta CEC, Alina Russu, a declarat că procesul electoral s-a desfășurat fără incidente majore și în mod transparent. La CEC au fost depuse 18 sesizări, cele mai multe se referă la transportarea cetățenilor din Transnistria care au venit la votare. De asemenea, au fost și sesizări privind propaganda electorală în secțiile de votare.

RRA