Undă verde Punctelor Gastronomice Locale

200

Cadrul legislativ și fiscal al Punctelor Gastronomice Locale – un instrument la îndemâna gospodăriilor țărănești care oferă servicii turistice – a fost finalizat, iar acestea pot fi înființate și exploatate. Punctele Gastronomice Locale sunt bucătării particulare, care servesc turiștilor meniuri specifice zonei, și se pot afla în spațiul micilor ferme, exploatații familiale, stâne sau adăposturi pescărești. Acest tip de organizare vine în sprijinul celor ce produc alimente de bază și doresc să ofere servicii de alimentație publică în deplină siguranță pentru consumator, fără să dețină însă pensiuni turistice sau alte forme organizate de turism. Este o facilitate pentru unitățile de tip familial, care vor să presteze turism la scară mică, precum: rural, eco sau cultural. Cei ce doresc să înființeze un astfel de Punct Gastronomic Local se pot adresa Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județul în care locuiesc. (Hardy Cvoica)