Reșița poate deveni o destinație potrivită pentru iubitorii de turism industrial. Vechile ateliere, demult depășite de progresul tehnologic, vor deveni atracții pentru cei care vizitează orașul. În acest sens, municipalitatea va monta panouri și hărți de informare turistică.

Proiectul este derulat de  Primăria Reșița în parteneriat cu Primăria Veliko Gradiște – Serbia. Pe lângă  hărți și indicatoare spre cele mai semnificative atracții turistice din Reșița, vor fi incluse și traseele pedestre și de bicicletă existente pe dealurile din jurul orașului. În total vor fi montate la Reșița și Veliko Gradiște 85 panouri signalistice și 5 hărți la scară mare.

Panourile vor fi realizate din aluminiu și oțel, folosindu-se o tehnică specială de gravare. Termenul de garanție pentru această lucrare este de 10 ani. Achiziția pentru panouri a fost lansată, urmând ca până la începutul verii să fie montate în punctele stabilite.

Proiectul este finanțat în cadrul  Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în cadrul Axei prioritare 4 – Atractivități pentru turismul durabil, Inițiative de consolidare a capacităților pentru îmbunătățirea calității și inovării serviciilor și produselor turistice. Bugetul disponibil în cele două localități este de peste 720.000 de euro.

Răzvan Todor