[FOTO] ‘’Între noi.Rămâne între noi’’ de la ora 22,Roxana Rus!

398

Radio România Reșița vă este alături oriunde v-ați afla, un reper al României frumoase, un sprijin, un confident și un prieten devotat.Împărțim pe calea undelor cu profesionalismși respect reciproc imformații corecte, opinii și dorința de a păstra adevărul ca prioritate profesională.

Împreună , de la ora 22, cu un tânăr deosebit şi cu iniţiativă,Roxana Rus la emisiunea ‘’Între noi.Rămâne între noi’’.

Roxana Marcela Rus este din comuna Bănia, judeţul Caraş-Severin şi din  toamna trecută desface pe piaţa cărăşană apă florală de trandafiri, precum şi dulceaţă de goji, trandafir şi mentă. Conform acesteia, trandafirii şi goji din Valea Almăjului sunt produse noi, mai puţin cunoscute în Banat, dar pe cale să devină o sursă constantă de profit.

Goji este foarte căutat în industria alimentară şi farmaceutică. Cea mai mare cantitate din producţia proprie a fost desfăcută direct de la poartă şi în târguri, piaţa de profil din Caraş-Severin nu este încă formată pentru astfel de produse, a mai spus Roxana Marcela Rus.

“În momentul de faţă, împreună cu prietenul meu, deţinem o plantaţie de fructe goji şi una de trandafiri pentru dulceaţă, varietatea Rose de Rescht, un trandafir special, comestibil, diferit de cel ornamental. Din cele două specii de plante obţinem siropuri şi dulceţuri de trandafir şi goji şi am încercat şi ceva inedit: o apă de trandafir distilată în casă din petale proaspete şi apă. Ideea de goji i-a venit prietenului meu, sunt fructe aduse din Tibet, originare de acolo; în momentul de faţă sunt destul de mulţi cultivatori, există chiar şi o asociaţie. El (n.r. prietenul) lucrează în America şi acolo a auzit despre aceste fructe şi despre proprietăţile lor. Plantaţia de trandafiri de dulceaţă a fost un vis de-al meu şi în momentul de faţă a prins contur. Afacerea am început-o anul trecut abia, suntem foarte la început, începem să ne dezvoltăm. Am început să vindem produsele şi le promovăm la Cascada Bigăr, renumită şi cunoscută în ţară, acolo avem un stand unde le prezentăm, unde le punem la dispoziţia oamenilor, turiştilor să le şi deguste. Deocamdată nu beneficiem de subvenţii pentru aceste culturi, mergem pe fonduri proprii, încercăm de la anul. Doritorii ne găsesc aici cât mai ţine vremea, ne găsesc şi acasă, dar şi pe pagina de socializare facebook sub domeniul „Sănătate din Almăj”, ne-a mărturisit invitata noastră.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău