Djokovic, mai sus decât Modric, Mbappe sau Hamilton

85

Gimnasta americană Simone Biles a fost desemnată sportiva anului 2018 cu ocazia Galei Premiilor Laureus , care a avut loc luni seara la Monte Carlo, în timp ce la masculin trofeul rezervat celui mai bun sportiv a revenit tenismanului Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

Simone Biles, în vârstă de 21 ani, a cucerit patru medalii de aur, una de argint şi alta de bronz, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică 2018. Ea a intrat pentru a doua oară în cariera sa în posesia premiului Academiei Laureus, pe care l-a mai cucerit şi în 2017. Printre contracandidatele americancei s-a numărat şi românca Simona Halep, fostul lider mondial din tenisul feminin, alături de schioarea cehă Ester Ledecka, jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber şi schioarea americană Mikaela Shiffrin.

La masculin, Novak Djokovic (31 ani) a cucerit pentru a patra oară în cariera sa Premiul Laureus, impunându-se în faţa fotbaliştilor Luka Modric (Croaţia) şi Kylian Mbappe (Franţa), a pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton (Marea Britanie), a atletului Eliud Kipchoge (Kenya) şi a baschetbalistului LeBron James (SUA)

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, actualul lider al clasamentului WTA, a fost recompensată la rândul ei cu premierul rezervat Revelaţiei anului, în timp ce cunoscutul jucător american de golf Tiger Woods a intrat în posesia premiului atribuit Revenirii anului.

Trofeul rezervat celei mai bune echipe sportive a anului a revenit selecţionatei de fotbal a Franţei, câştigătoarea titlului de campioană mondială în 2018.

Au mai fost recompensaţi, între alţii, schioarea slovacă Henrieta Farkasova, desemnată cea mai bună sportivă cu dizabilităţi, antrenorul francez de fotbal Arsene Wenger, pentru întreaga carieră, şi atletul kenyan Eliud Kipchoge, cu premiul pentru Realizare excepţională, după ce a stabilit un nou record mondial la maraton.

Printre membrii Academiei Laureus care au votat câştigătorii acestor premii anuale s-a numărat şi fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, prezentă la gala de la Monte Carlo, scrie Agerpres.ro