Micii luptători din Cornereva au avut o evoluție onorabilă la CUPA ORAȘULUI BUȘTENI!

Sportivii din cadrul secțieide lupte din comuna Cornereva au participat la sfârșitul săptămânii trecute la cea de-a 7-a ediție a CUPEI ORAȘULUI BUȘTENI la lupte greco-romane, competiție de un foarte ridicat nivel valoric, reunind cei mai buni copii și juniori – campioni și vicecampioni naționali -de la cluburi cu tradiție în acest sport.

Competiția din stațiunea de pe Valea Prahovei a reunit aproximativ 120 de luptători de la 15 cluburi din țară, fiind prezenți cei mai buni copii și juniori, campioni și vicecampioni naționali la categoriile lor de greutate! În această companie foarte valoroasă, luptătorii din Cornereva au avut posibilitatea să ia contact cu atmosfera competițională la acest nivel, dar și cu ceea ce înseamnă performanța, întâlnind adversari redutabili, cu experiență de câțiva ani în lupte și în întrecerile de anvergură!

Chiar și în aceste condiții, sportivii pregătiți de Gore Iliescu au avut o evoluție onorabilă, reușind să obțină o victorie prin Crăciun Ghinescu (categ.58 kg), care și-a învins prin tuș adversarul de la clubul gazdă – Caraimanul Bușteni, iar Nicolae Boșneag s-a clasat pe locurile III-IV la categoria 46 kg. În competiție au participat și cele două fete din Cornereva care au făcut deplasarea la Bușteni, concurând la lupte libere, pe primul loc situându-se Simona Șaitan, urmată de Sabina Burlacu. După obținerea victoriei, Crăciun Ghinescu ne-a declarat :

Echipa din Cornereva i-a aliniat la startul concursului și pe David Bijan, Ionuț Belcotă, Raul Rădulescu și Iacob Belcotă, care au întâlnit adversari foarte valoroși de la cluburile Steaua și Dinamo București, dar în fața cărora nu au cedat fără… luptă! Dealtfel, antrenorul Gore Iliescu este mulțumit de evoluția elevilor săi în competiția de la Bușteni :

Județul Caraș-Severin a fost prezent la CUPA ORAȘULUI BUȘTENI și prin doi luptători de la CSS Caransebeș, pregătiți de antrenorul Dumitru Toc :

Festivitatea de premiere a câștigătorilor competiției a fost oficiată de primarul orașului Bușteni – Irinel Ghiță, care a declarat pentru RADIO ROMÂNIA REȘIȚA :

La finalul întrecerii, primarul orașului de pe Valea Prahovei i-a invitat pe sportivii din Cornereva să participe și la ediția de anul viitor a CUPEI ORAȘULUI BUȘTENI la lupte!

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles