Pârtia Casa Baraj din comuna Văliug și pârtia Goznuța de pe Muntele Semenic au găzduit sezonul acesta mai multe competiții sportive, fapt ce dovedește potențialul turistic al acestei zone.

În acest sfârșit de săptămână a avut loc încă o premieră în Munții Banatului. Cupa Cluburilor la schi, eveniment organizat de Casa Baraj, alături de Clubul Sport N’Joy din Timișoara, a reușit să adune peste 100 de participanți la startul acestei competiții. Brașov, Timișora, Arad, Petroșani, Reșița, Vulcani și Lugoj au avut reprezentați la acest eveniment sportiv.

Scopul concursului a fost de a promova și a încuraja practicarea schiului alpin, atât la nivel de amatori, cât și de profesioniști. Participanții au fost împărțiți pe categorii de vârstă, de la 6 ani la +45 de ani, feminin și masculin. Concursul a constat într-o probă de slalom uriaș, cu o lungime de aproximativ 400 de metri. Copiii și adulții care au participat la această primă ediție a Cupei Cluburilor la ski au fost foarte încântați de atmosfera de pe pârtie și de zona turistică Semenic.

La finalul celor două manșe de concurs, toți participanții au primit diplome din partea organizatorilor, iar câștigătorii – trofee și premii din partea sponsorilor. Printre câștigători s-au numărat și membrii Asociației Prietenii Munților și Clubul Sportiv Adlernest, C.S.S. Petroșani, Clubul Sport N’Joy, Triatlon Team și Sports Locker din Timișoara.

Printre participanți s-au strecurat și doi sărbătoriți, care au avut parte de o urare pe care sigur nu o vor uita prea curând. Toți cei prezenți pe pârtia de la Casa Baraj, alături de solistul Cristi Iakab, le-au cântat celor doi „La mulți ani!”. După încheiera festivității de premiere, cei prezenții au rămas alături de trupa Cristi Iakab&The Road Band, acompaniați de cunoscutul jazz-man Dean Bowman.

Radio România Reșița a fost partener media și susținător al acestui eveniment. Promovarea Banatului Montan și dezvoltarea turismului în Caraș-Severin se numără printre prioritățile noastre. Totodată, echipa Radio Reșița a fost reprezentată cu mândrie la această competiție de către managerul Laura Sgaverdea, care a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului.

Duminică, 17 februarie, se va desfășura concursul de schi de tură – Enjoy Ski Trophy. Startul va fi de pe pârtia Casa Baraj, cu urcare pe Semenic, de unde concurenții se vor întoarce spre Văliug pe cea mai lungă pârtie din țară.

Răzvan Todor