[VIDEO] A fost o zi perfectă pe Muntele Mic!

720

Peste 1500 de oameni s-au bucurat, astăzi, de zăpadă și de soare, pe Muntele Mic. 

De câteva săptămâni, tot mai mulți turiști descoperă cea mai nouă atracție a muntelui – Pârtia Vâlsanu. De fapt, este vorba de mai multe trasee care pot fi abordate atât de schiori, cât și de cei care preferă să se dea cu placa.

Investiția a fost făcută de Romeo Dunca și a costat 6 milioane de euro. Pe hârtie, dar în realitate, mult mai mult. Omul de afaceri timișorean este în conflict cu administrația locală din Turnu Ruieni, care îi pune bețe în roate. Pe rol sunt mai multe procese legate de terenuri, autorizații și avize despre care nu vom vorbi, lăsând instanța să se pronunțe. La baza pârtiilor a fost amenajat un apres-schi și, cel mai important, urcarea se face cu un telescaun modern, de mare viteză.

Ideea este că iubitorii sporturilor de iarnă aleg să își petreacă weekend-ul pe Muntele Mic și compară condițiile oferite cu cele din Austria sau Franța.

Turiștii spun că cea mai mare problemă o reprezintă drumul de acces pe munte. O telegondolă ar putea rezolva toate aceste impedimente. Aceasta ar putea fi construită de la fostul telescaun Borlova sau de la Poiana Mărului. Această soluție va fi rezolvată peste ani și ani, a concluzionat Romeo Dunca.

(Sebastian Dragomir)