Apele Dunării în scădere la intrarea în ţară

330

Debitul fluviului Dunărea, pe secţiunea Baziaş, va fi în scădere în următoarele zile, până la valoarea de 5.600 mc/s, dar cu 300 mc/s peste media lunii februarie, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Potrivit hidrologilor, până pe 21 februarie în aval de Porţile de Fier, debitele Dunării vor fi, de asemenea, în diminuare.

În ceea ce priveşte prognoza de medie durata pe râuri, în primele două zile ale intervalului de prognoză 15 – 21 februarie, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, cu excepţia unor râuri mici din zonele de munte şi din sudul şi estul ţării, unde vor fi relativ staţionare.

Conform INHGA, în restul intervalului de prognoză, debitele vor fi relativ staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă.

În plus, formaţiunile de gheaţă se vor menţine fără modificări importante, pe 15 şi 16 februarie, după care vor fi în restrângere şi diminuare. (AGERPRES)