Un șofer român de TIR a fost condamnat la patru ani de închisoare și obligat să plătească 424.000 de euro amendă, în Franţa.

Șoferul roman în vârstă de 38 de ani, locuiește şi lucrează în Spania. Săptămâna trecută, a fost controlat la vama Boulou de vameșii francezi care au găsit sub patul său 212 kg de rășină de canabis, sub saltea. Românul  recunoscut că a încărcat marfa în apropiere de Barcelona și şi trebuia să o livreze la Lyon. Marţi, 12 februarie,  a fost audiat în sala tribunalului din Perpignan, a relatat publicația franceză  lindependant.fr.

Din cele povestite în fața judecătorilor, aflat în dificultate financiară,românull s-a întâlnit în Spania cu un bărbat care i-a cerut să transporte drogurile pentru o sumă între 8.000 și 10.000 de euro.

Potrivit estimărilor vamale, canabisul găsit la român valorează 424.000 de euro, dar vândut cu amănuntul, valoarea lui e de două milioane de euro. Avocatul apărării i-a spus judecătorului că Gavril are mari probleme cu jocurile de noroc.

Românul a recunoscut că e un împătimit al cazinourilor, de aici apărând şi problemele financiare. Mai mult, susţine sursa citată, şoferul a explicat că în ultimele luni a avariat alte două camioane pe care le conducea.

Tribunalul a decis că românul va sta 4 ani după gratii şi de asemenea l-a amendat cu valoarea stabilită de vameşi pentru droguri, 424.000 de euro.