Caransebeșul a găzduit turul din Cupa Municipiilor cărășene la șah

162

Ediția din acest an a început la Caransebeș cu meciurile din turul Cupei Municipiilor cărășene la șah, desfășurate la Casa de Cultură “George Suru” din municipiu. Reșița conduce la general cu 2-0, după victoriile de la seniori și juniori. Anul acesta, în premieră, s-a desfășurat și un turneu rezervat juniorilor.

În competiția seniorilor, chiar de la primele două rotații au ieșit în evidență Mihai Bolintiș și Ioan Păduraru. Cei doi au realizat 5,5 puncte din 6, respectiv 5 puncte din 6, adică 10 puncte și jumătate din totalul echipei. Au mai punctat: Grozav, 1 din 5, Hock 0,5 din 1, Vuita 3,5 din 6, Stroescu 3 din 6 și Păduraru 2,5 din 6. Scorul final a fost de 21-15 în favoarea Reșiței, ceea ce înseamnă o opțiune extrem de serioasă pentru câștigarea ediției din acest an.

Din echipa de seniori a Caransebeșului s-au evidențiat Candidatul la Maestru Alexandru Tunaru, cu 4,5 puncte din 6, și Mestrul FIDE Dinu-Simi Suciu, cu 4 puncte din 6.

La juniori, întrecerea a fost dominată de șahiștii reșițeni, impunându-se prin experiență: Alexandru David Korcsek, Alin Stîngu, Albert Marian Drăgoi și Ion-Valentin Văduva, sprijiniți de rezerva Cătălin Alexandru Tipol. Au evoluat, însă, destul de bine și juniorii caransebeșeni : Christian Arrydan Tamaș, Andrei Victor Tunaru, Andrei Gabriel Cristea și Stefan Vînătoru. Scorul final în întrecerea juniorilor a fost de 12,5-3,5.


Cristina Corocan