Corpul neînsufleţit al lui Emiliano Sala, repatriat în Argentina

258


Corpul neînsufleţit al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, recuperat din adâncurile Canalului Mânecii, după accidentul de avion care i-a curmat viaţa, va fi repatriat vineri în Argentina, a declarat, pentru AFP, primarul oraşului Progreso, în care a crescut atacantul.

”Rămăşiţele pământeşti ale lui Emiliano vor sosi vineri, după amiaza, la Progreso”, a declarat Julio Muller, care a discutat cu familia jucătorulu

”În sala aflată lângă sediul clubului San Martin (unde s-a format Sala, n. red.), va avea loc o ceremonie funerară şi cred că înmormântarea va avea loc sâmbătă. Familia va decide acest lucru”, a precizat edilul, potrivit căruia ”mama, sora şi fratele (lui Emiliano) său sosit deja la Progreso”.

Emiliano Sala a decedat în urma ”rănilor suferite la cap şi la torace”, după cum au stabilit responsabilii anchetei în privinţa cauzelor morţii sale, ale cărei prime concluzii au fost prezentate luni, la Bournemouth.

Atacantul de 28 de ani a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase la Cardiff City de la Nantes. Corpul său a fost recuperat joi din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri, dar cel al pilotului David Ibbotson (59 ani) nu a fost găsit, scrie Agerpres.ro