Săptămâna Căsătoriei în comunităţile romano-catolice din Banat

119

Între 10 şi 17 februarie 2019 în comunitățile Diecezei de Timișoara se desfăşoară „Săptămâna Căsătoriei“ – interval dedicat promovării valorilor, priorității și sănătății familiei, a transmis pentru Radio Reşiţa, Claudiu Călin din partea Biroului de presă al Episcopiei romano-catolice de Timişoara.

Conform programului, întocmit de biroul pentru Pastorația Familiilor și a Adulților din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, întâlnirile vor avea loc:

  • Vineri, 15 februarie în biserica romano-catolică din Arad-Șega, începând cu ora 18.00 când se va consuma celebrarea de binecuvântare a familiilor, susţinută în limbile română și maghiară;
  • Sâmbătă, 16 februarie între 10 şi 17 la Parohia Romano-Catolică Lugoj unde se va desfăşura o zi de reculegere pentru familiile catolice;
  • Duminică, 17 februarie în mai multe biserici din Dieceza de Timișoara se vor celebra Sfinte Liturghii pentru familii. În biserica parohială din Timișoara IV Iosefin Sf. Liturghie de la ora 11.30 va fi celebrată de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan. În după-amiaza zilei, la ora 18.00 sala de cateheză a Parohiei Romano-Catolice din Iosefin va găzdui întâlnirea familiilor din Timișoara în limba română având ca temă: „ITP”-ul căsătoriei. (Hardy Cvoica)