Pentru a atrage medici rezidenți în Reșița, Primăria le va pune la dispoziție locuințe ANL. Acestea vor fi construite pe locul fostelor grădini de pe strada Ioan Poptelecan din cartierul Moroasa I.

Pe acest teren vor fi construite 5 blocuri ANL destinate exclusiv medicilor rezidenți. Imobilele vor fi de tipul P+2, pe fiecare nivel vor fi două apartamente, cu suprafețe cuprinse între 60 și 100 de m2. Noul complex rezidențial va cuprinde în total 30 de apartamente. De asemenea, vor fi amenajate un spațiu verde pentru recreere și locuri de parcare.

Proprietarii grădinilor de pe acest teren au fost înștiințați încă din luna decembrie 2018, de către Primăria Reșița, ca în termen de 30 de zile să elibereze zona respectivă pentru a permite demararea lucrărilor. Contractele de închiriere pentru aceste parcele nu au mai fost reînnoite pentru anul 2019, procedură care se realizează la fiecare început de an. Prețul pe care chiriașii îl plăteau către primărie era de aproximativ 150 de lei/an.

În momentul de față se lucrează la curățarea zonei vizate și la întocmirea studiului de fezabilitate, cu termen de finalizare la sfârșitul lunii martie. Pentru a obține finanțarea prin fonduri guvernamentale, terenul pe care urmează a fi construite ANL-urile trebuie curățat și studiul de fezabilitate întocmit.

„Sperăm să primim finanțarea anul acesta, motiv pentru care ne-am și apucat de treabă. Dacă totul decurge conform planului, la începutul anului viitor vom demara lucrările”, ne-a declarat Adelin Tuță, director în cadrul Departamentului de Investiții al Primăriei Reșița.

Aceste blocuri vor fi puse la dispoziție doar medicilor rezidenți care provin din alte orașe și nu au domiciliu în Reșița.

Răzvan Todor

2 COMENTARII

  1. Daca se vor ridica acele blocuri pt personalul medical,ar fi un lucru bun,dar cred ca se putea acorda un timp mai lung de 30 de zile pt acei oameni sa-si adune lucrurile, din aceste 30 de zile,25 au fost de iarna adevarata(cu zapada),cand sa fi eliberat locul acei oameni?. Ce aveau acolo au adunat in zeci de ani,cred ca se putea acorda cateva zile in plus.
    Speram ca ANL-urile se vor construi si vor fi acordate cui trebuie nu celor care au unde sa “apeleze”.

Comentariile sunt închise.