[FOTO-AUDIO] Junioarele de la ACS Banat Girls Reșița asigură viitorul fotbalului feminin în Caraș-Severin

145

Fotbalistele junioare de la ACS Banat Girls Reșița au susținut marți, 5 februarie, un joc de verificare cu grupa de juniori a clubului Gloria Reșița. După patru reprize de joc a câte 20 de minute, băieții antrenați Vasile Anghel, s-au impus cu 8-7 în fața fotbalistelor de la ACS Banat Girls Reșița, pregătite de Iulian Mitru și Dan Popescu.

A fost un amical în care fetele și-au măsurat valoarea cu cea a băieților și evoluția lor dă speranțe antrenorilor că pot face o figură frumoasă în campionat.

„M-am implicat în acest proiect alături aceste fete extraordinare pentru ca ele să joace fotbal. Încercăm să le dezvoltăm pasiunea și să facem o treabă cât mai bună, împreună cu antrenorul principal Iulian Mitru. Am programat acest meci amical cu băieții de la Gloria Reșița, antrenați de Vasile Anghel, tocmai pentru a ne pregăti în această perioadă de pauză competițională. Sunt mulțumit de fete, de cât mult muncesc și se vede că le place să joace fotbal. Sunt deosebite. În perioada următoare mai avem două partide programate cu Vest Sport Timișoara și cu fetele de la Buziaș, jocuri de pregătire pentru a ne prezenta cât mai bine în campionatul de junioare. În acest campionat vom evolua împotriva echipelor din Arad, Oradea, Timișoara și Becicherecu Mic”, a declarat Dan Popescu, antrenorul secund al echipei de junioare.

Despre evoluția și perspectivele lor au vorbit chiar jucătoarele:

Patricia Gruia: „Am venit la această echipă pentru că-mi place fotbalul foarte mult, îl iubesc și vreau să continui la această echipă. Sunt atacant în lotul reșițencelor”.
Larisa Voicu: „Joc la această echipă deoarece îmi place mult fotbalul, am mai jucat în echipele școlare, sper să aduc un câștig în jocul echipei și să nu dezamăgesc pe nimeni”.
Portarul echipei Mara:„Am venit la această echipă, datorită pasiunii pentru fotbal, pasiune pe care o am de mică. La început mi-a fost puțin frică să stau în poartă, dar pe parcurs am înțeles că nu este chiar atât de greu să aperi. Îmi place acest sport”.

La ACS Banat Girls Reșița, echipa de junioare cuprinde 18 jucătoare legitimate, dar reprezentanții clubului așteaptă în continuare la stadion alte fete pasionate de sportul rege.


Cristina Corocan