[FOTO-AUDIO] După 12 ani de pauză, CSS Caransebeș are o ștafetă de junioare II competitivă la Campionatele Naționale de atletism

825

Atleții de la CSS Caransebeș s-au comportat meritoriu la Campionatele Naționale rezervate juniorilor II și III, etapa I, competiție ce a avut loc la București. Clubul a fost reprezentat în concurs de două junioare II, cu vârsta de 16-17 ani și 4 juniori III, cu vârsta de 14-15 ani.

Ștafeta junioarelor II dă speranțe atletismului caransebeșean că după 12 de ani de pauză poate ajunge din nou pe podium, după cum a afirmat în emisiunea ”Cronometrul Performanțelor” , antrenorul emerit Cristian Dragomir. De asemenea, protagonistele acestui succes au vorbit despre competiția națională desfășurată la finalul săptămânii trecute și au menționat care sunt obiectivele lor pentru 2019:

Ștafeta a avut următoarea componență pe schimburi: Adina Chirilă, Denisa Ludica, Hanni Brecica și Sorina Ciuche.

”Cu aceste fete am reușit după 12 ani să facem o ștafetă competitivă la nivel național și performanța de timp înregistrată la această competiție ne dă speranțe că de acum încolo un număr bun de ani o să ”speriem” contracandidații din țară. Am intrat, din nou, în cursa pentru medalii”, a spus antrenorul federal, prof. Cristian Dragomir.

La junioare II, Sorina Ciuche a sosit prima în proba de 1500 m și în cea de 800 de metri. Adina Chirilă a ocupat locul 13 în proba de 400 de m.

” Am fost schimbul 4 în cursa de ștafetă și am avut o comportare foarte bună. Sperăm că în viitor să fie și mai bine și să ocupăm primul loc. Pentru mine să fac parte din lotul național de juniori II este ceva deosebit. Am alergat și la un concurs internațional în Bulgaria și am obținut medalia de bronz în proba de 800 m. Îmi doresc o comportare cât mai bună la Festivalul Olimpic al Tineretului European în proba de 400 garduri,” a spus Sorina Ciuche, componentă a lotului național de junioare II.

”Am luat și eu parte în ștafetă și mă bucur că am participat la acest concurs și că am putut obține rezultate remarcabile. Îmi pare bine că am avut parte de concurență destul de bună. Am avut un concurs reușit. În 2019 îmi doresc să urc pe podium cu ștafeta la Campionatul Național de juniori I și la Campionatul Național de juniori III în proba de 400 m. Fără atletism viața mea ar fi mai săracă ”, a afirmat Hanni Brecica.

”Sunt mulțumită de rezultatul pe care l-am avut cu echipa. Ne-am clasat primele la o distanță considerabilă față de celelalte atlete. Îmi doresc să devenim tot mai bune, să ne înțelegem la fel de bine și să doborâm recordurile personale”, a transmis Adina Chirilă.

”A fost un concurs bun și sper ca data viitoare să evoluez mult mai bine. Mă antrenez zilnic și îmi doresc medalie cu ștafeta la Campionatul Național de juniori I,” a spus mezina ștafetei de la CSS Caransebeș, Denisa Ludica.


În competiția juniorilor III, Hanni Brecica a ocupat locul III la 400 de metri și locul X în proba de săritura în lungime. Denisa Ludica s-a situat a 9-a la 400 de metri și pe poziția a 15-a la 60 m. Toate fetele și-au realizat recorduri personale.

Ionuț Dragomir a sosit al șaselea la 1500 m și pe locul 7 la 800 metri, iar Andrei Achim a ocupat locul 11 la 800 metri.

Prof. Cristian Dragomir se va deplasa marți, 5 februarie spre București, unde în perioada se vor desfășura Campionatele Naționale de seniori și tineret.


Cristina Corocan