Zilele orașului Reșița s-ar putea transforma vara aceasta în cel mai mare festival din vestul țării. Artiști de renume mondial se găsesc pe lista agenției de impresariat GNB Agency, cea care se va ocupa de concertele Custom Reșița din perioada  5–7 iulie 2019.

“Vom crea un eveniment, care se poate consacra în următorii ani la fel ca Untold sau Neversea. La Reșița va fi alt gen de muzică: rock, metal, pop, în nici un caz house sau electronică. Va fi un festival pentru toate generațiile”, a precizat Ioan Popa.

Agenția care va furniza artiștii pentru Zilele Reșiței, și-a asumat partea de costuri în acest demers. Banii vor fi recuperați de către GNB Agency din vânzarea biletelor.

“E important că am reușit să convingem pe cineva să vină în Reșița și să-și asume aceste costuri. Rar întâlnești o agenție care să se ofere să facă ceva într-un oraș fără un istoric în organizarea unor astfel de festivaluri”, a adăugat primarul.

Conform studiilor și datelor colectate în urma festivalurilor organizate în țară, se estimează aproximativ 15.000 de spectatori la Custom Reșița 2019.

În ultimii 4-5 ani s-a format o piață a festivalurilor în România, cum ar fi Untold, Electric Castle din Cluj, After Hills din Iași, Arad Open Air sau Neversea în Constanța. Aceste spectacole s-au axat pe muzica electronică, piața de festival rock fiind în acest moment un segment neacoperit în zona consumatorilor de acest gen.

Atragerea artiștilor de muzică rock la Costum Reșița face parte din planurile administrației locale pentru promovarea și dezvoltarea orașului.

Răzvan Todor

foto: corinacostache.com

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.