Triajul epidemiologic în şcolile din Caraş-Severin continuă!

Triajul epidemiologic continuă în şcolile din Caraş-Severin chiar şi în ultima zi înainte de vacanţa intersemestrială. Echipa Radio Reşiţa a asistat în această dimineaţă la Colegiul Naţional Traian Lalescu la acţiunea de depistare a virozelor şi a gripei.

Elevii Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa nici nu au intrat bine în clase că a şi început triajul epidemiologic. Medicul Aristina Soran împreună cu cele două asistente verifică cu atenţie starea de sănătate a elevilor tocmai pentru a preveni o eventuală epidemie de gripă în şcoală. Controalele se desfăşoară în sala de curs, iar în cazul în care medicul descoperă un copil cu probleme, îl îndrumă spre cabinetul medical, pentru îngrijire adecvată.

“Nu avem probleme deosebite. Identificăm şi consultăm zilnic 6-7 elevi cu viroze dar nimic grav, aceştia primesc tratament adecvat şi sunt izolaţi la domiciliu până se fac bine”, ne-a declarat medicul Aristina Soran.

O parte dintre elevii acestui Colegiu recunosc că au cam răcit în acest sezon dar au respectat întocmai indicaţiile doamnei doctor. Şi directorul Colegiul Naţional Traian Lalescu, Luminiţa Broască roagă în continuare parinţii dacă au copii bolnavi, tuşesc şi fac febră să nu-i mai trimită în colectivitate ci sa-i ducă de urgenţă la medic.

În judeţul Caraş-Severin până la această oră au fost identificate 4 cazuri de gripă. Şi un adolescent în vârstă de 17 ani din Reşiţa a fost confirmat de către Institutul Cantacuzino cu gripă de tip A. Cetăţenii nu trebuie să intre în panică ci să respecte întocmai indicaţiile date de medici în această perioadă.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles