Încă trei oameni au murit din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Este vorba despre trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 43 şi 60 de ani, din judeţele Iaşi, Vrancea şi Hunedoara. Numărul total al victimelor din acest sezon ajunge, astfel, la 61. Niciuna nu era vaccinată.

Vă reamintim că în judeţul Caraş-Severin până la această oră au fost confirmate două cazuri de gripă, primul caz decedând la scurt timp din cauza complicaţiilor virusului gripal.

Igiena este aproape la fel de importantă ca şi vaccinul antigripal în prevenirea îmbolnăvirii, atrag atenţia medicii. Persoanele care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei trebuie să se izoleze la domiciliu. Evitarea aglomeraţiilor şi spalatul constant pe mâini poate ţine gripa la distanţă. Dar şi continuarea vaccinării antigripale.

Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie.

Daiana Roşca

Daiana Rosca
Lucrez în mass-media de la 16 ani. Am cochetat cu televiziunea, cu presa scrisă, dar radioul îmi curge prin vene şi nu mă văd facând altceva. Sunt o leoaică ambiţioasă şi plină de viaţă. Mă consider sufletul redacţiei pentru că pun suflet în tot ceea ce fac şi reuşesc de fiecare dată să-i fac pe colegi să râdă chiar şi în cea mai mohorâtă zi. Iubesc oamenii şi mă bucur să descopăr în fiecare zi lucruri noi.