Nu mai puțin de 18.000 de euro este amenda totală  pe care au primit-o doi români, unul şoferul, altul proprietarul unui camion confiscat în Germania.

O echipă a poliției autostrăzilor din Bochum a verificat luni, 28 ianuarie, pe autostrada A40 în direcția Dortmund, un TIR cu numere românești, a transmis  poliția germană prin intermediul unui  comunicat de presă.

Analizând tahograful, polițiștii au observat că indica în mod fals că vehiculul nu s-a mișcat de pe loc, deși tocmai l-au tras pe dreapta de pe autostradă.

Șoferul român, în vârstă de 32 de ani, a fost sancționat cu o amendă de 3.000 de euro, iar proprietarul vehiculului s-a ales cu o amendă de 15.000 de euro.De asemenea, pe numele șoferului și al proprietarului s-au întocmit acte de urmărire penală pentru falsificare de date tehnice. Capul tractor a fost pus sub sechestru, constituind probă legală.

Neatenția și oboseala sunt cauze comune ale accidentelor în special în rândul șoferilor de TIR-uri. Profesioniștii șoselelor care transportă tone de mărfuri trebuie de aceea să respectele orele de odihnă prevăzute de legislație pentru a nu reprezenta un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, mai scrie în comunicatul de presă citat.

1 COMENTARIU

 1. Regulamentul soferilor profeseonisti:
  Timp de lucru (maxim) 15 ore de trei ori pe saptamana.
  In rest 13 ore (maxim) adica alte doua zile.
  O sambata lucrata o data la doua saptamani. Chiar si doua sambete una dupa alta.
  Si patronii profita la maxim de acest regulament.
  Unde este odihna soferului!?
  Unde sant regulile U.E cu privire la timpii de lucru pentru muncitori.!? care stipuleaza ca timpul de lucru in U.E. este mult sub timpii de lucru a unui sofer!?

Comments are closed.