În urma numeroaselor probleme cauzate de alimentarea cu energie electrică din zona mutelui Semenic, prefectul județului Caraș-Severin Matei Lupu a organizat o ședință cu cei de la E-Distribuție Banat.

„Am fost nemulțumit de situația cu care ne-am confruntat în ultima perioadă. Din cauza căderilor masive de zăpadă s-au rupt foarte mulți copaci, care au căzut pe linie și astfel au apărut probleme. E o situație care nu se poate controla și sunt conștient de asta. Cu toate acestea cei de la E-Distribuție trebuie să facă investiții, pentru a preveni asemenea situații”, a declarat Matei Lupu.

Săptămâna viitoare va avea loc a doua ședință pe această temă, unde vor fi prezenți și cei de la Direcția Silvică, care se vor ocupa de toaletarea arbuștilor din zona liniilor și a stâlpilor de curent. Prefectul a soliciat pentru această ședință o listă detaliată cu toate investițiile care urmează a fi făcute de către E-Distribuție Banat, în zona Caraș-Severin.

„Toate aceste probleme se pot rezolva. Sper ca în iarna următoare să nu mai avem înreruperi de curent atât de des ca sezonul acesta. Enel-ul a prezentat două variate pentru a preveni întreruperile de energie electrică în zonele montane. Prima presupune îngroparea cablurilor, iar cea de a doua, folosirea cablurilor torsadate, care au o elasticitate ridicată și nu cedează sub greutatea copacilor”, a mai adăugat prefectul.

Iarna 2018 – 2019 a creat numeroase probleme furnizorilor de energie electrică. Stațiunea Semenic și comuna Brebu Nou au funcționat mai bine de o săptămână cu ajutorul generatoarelor, care de cele mai multe ori nu au făcut față situației.

Răzvan Todor