Bugetul Lugojului, finalizat

99

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că a reușit să finalizeze partea ce-i revine din bugetul pe 2019.

În aceste zile proiectul de buget va fi afișat pentru consultare publică la avizierul primăriei. Potrivit primarului Francisc Boldea, bugetul local este finalizat în proporție de 80%, urmând să fie adăugate sumele ce vor fi alocate Lugojului de la bugetul național.

Edilul estimează că la final bugetul va fi de aproximativ 170 de milioane de lei. Cea mai mare sumă, 80 de milioane, va fi direcționată spre cele aproape 100 de obiective de investiții stabilite pentru anul în curs. 12 milioane au fost alocați pentru funcționarea autorității executive, 6 milioane pentru învățământ, 3,4 milioane lei sunt pentru investiții la spitalul municipal, 660.000 de lei pentru subvenționarea transportului public, 500.000 lei pentru bibliotecă, 700.000 lei pentru muzeu și 1,7 milioane lei pentru Casa de Cultură.

De asemenea, s-a prevăzut în proiectul de buget 4,9 milioane lei pentru reabilitări de drumuri și trotuare. Cât despre finanțarea Clubului Sportiv Municipal Lugoj sunt prevăzuți 1.773.000 de lei la care se vor adăuga încă 500.000 de lei prin rectificare de buget în partea a doua a anului plus încă 1 milion pentru competițiile de tip memorial, cupe și alte manifestări sportive locale. 

Ședința extraordinară a Consiliului Local Lugoj pentru aprobarea bugetului local este programată în ziua următoare aprobării bugetului Consiliului Județean Timiș.

Ion Moldovan