Educație pentru sănătate și nutriție, materie școlară din septembrie 2020

152

Opționalul Educație pentru sănătate va fi regândit de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, care vor adăuga disciplinei și o componentă de nutriție.

Prevederea face parte dintr-o serie de modificări aduse legii educației de către parlamentari, modificări publicate în Monitorul Oficial. Cele două ministere trebuie să realizeze o strategie privind educația pentru sănătate și nutriție, care să intre la clase începând din septembrie 2020, au stabilit parlamentarii, conform edupedu.ro  

În școală există din 2004 opționalul Educație pentru sănătate, care poate fi ales de către copii oricând din clasa I până în clasa a XII-a.

Printre alte modificări aduse legii educației se numără și obligativitatea ca școlile să se echipeze cu lifturi, pentru copiii cu dizabilități locomotorii, sau să organizeze orele în clasele de la parter. De asemenea,parlamentarii au introdus obligația pentru Executiv de a stabili anual, prin Hotărâre de Guvern, un cuantum minim al burselor din învățământul preuniversitar.

Legea care aduce aceste modificări legii educației din 2011 a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 21 ianuarie 2019.

Valentina Adam

sursa foto portalinvatamant.ro