O investiţie de 5 milioane de euro va schimba înfăţişarea Domului romano-catolic din Timişoara

131

Domul Romano-Catolic “Sfântul Gheorghe” din Piața Unirii din municipiul Timișoara, monument istoric edificat în stil baroc la 1736, a intrat într-un amplu proces de renovare. Lucrările au început luni, 28 aprilie și au ca termen de finalizare luna iulie a anului 2020.

În ce constau lucrările şi ce valoare au acestea aflăm de la Monsignor Johann Dirschl – vicar general al Diecezei de Timişoara:

Johann Dirschl – vicar general al Diecezei de Timişoara a declarat pentru Radio Reşiţa că, investiţia de peste 16,5 milioane de lei fără TVA, va fi realizată cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, graţie unui proiect semnat în urmă cu un an de Episcopia romano-catolică de Timişoara şi ADR Vest. Acesta mai spus că, printre altele lucrările constau în refacerea pardoselilor catedralei, a instalaţiilor sanitare, electrice şi termice, vor fi restaurate elementele de artă şi faţadele şi vor fi montate sisteme antiefracţie, antiincendiu şi camere video de supraveghere.

Vicarul general al Diecezei de Timişoara a mai spus că, pe întreg parcursul lucrărilor, catedrala va fi închisă, iar credincioşii din zonă se vor putea orienta pentru a participa la Sfintele Liturghii spre bisericile aflate în cartierele Cetate sau Fabric. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: wikipedia