Ce soluție au găsit românii din Italia pentru a circula cu mașinile înmatriculate în România

Românii din Italia au găsit o metodă inedită pentru a putea circula în continuare, în această țară, cu autovehiculele înmatriculate în România. Prin urmare ei își înființează firme de închiriere de mașini în România își închiriază mașinile apoi le pot folosi  fără să fie sancționați în Italia.

Noua legislație italiană sancționează circulația mașinilor înmatriculate în străinătate de către șoferii care au reședința în Italia de cel puțin 60 de zile. „Cei din Italia se întorc acum și își fac firme pentru că nu mai au voie să circule cu mașini pe persoană fizică”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Pro România Suceava, economistul Cătălina Vartic citată de Libertatea.

Vartic a spus că nu are date oficiale în acest sens, dar că a fost informată de această situație în discuții pe care le-a avut cu contabili care se ocupă de diverse firme. Ea a mai declarat că sunt suceveni care și-ar dori să revină în țară din Italia pentru că actuala guvernare pune presiune pe imigranți, dar că aici nu s-a schimbat nimic care să-i aducă pe români acasă și că aceștia caută să-și găsească locuri de muncă în alte țări UE.

„Obiectul de activitate al firmelor este închirierea de mijloace de transport și atunci mașina, fiind închiriată, chiar dacă e din România, poate să circule fără taxe de Italia”, a explicat un expert contabil pentru publicația mai sus citată.

Prin modificarea Codului Rutier italian se interzice persoanelor care au rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate și sunt exceptate de la această interdicție anumite cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat.

Cele mai citite

Related Articles