Single-ul „Shape of You” al lui Ed Sheeran, dublu certificat „diamant”

38

Single-ul „Shape of You” al lui Ed Sheeran este dublu certificat „diamant”, potrivit unui anunţ făcut de Recording Industry Association of America.

Pentru această distincţie, este necesar ca vânzările să depăşească 10 milioane de unităţi, inclusiv accesările online, scrie News.ro

Ed Sheeran este acum al patrulea artist care are piese multiplu certificate „diamant” de când RIAA – care acordă plachete de aur şi argint – a implementat această categorie în urmă cu 20 de ani.

O altă piesă a britanicului care a obţinut distincţia este „Thinking Out Loud”, în 2017.

„Diamant” este cel mai înalt nivel de certificare acordat de RIAA, depăşind multi-platină, platină şi aur, care sunt raportate la 500.000 de unităţi vândute.

Piesa „Shape of You” este primul single extras de pe albumul „÷ (Divide)”, lansat de Sheeran în martie 2017. Ea a petrecut zeci de săptămâni pe primul loc în topuri din întreaga lume şi a fost desemnată piesa anului. Turneul dedicat promovării albumului a fosţ în 2018, cea mai profitabilă serie de concerte din toate timpurile susţinută pe parcursul unui an, cu 432 de milioane de dolari, potrivit Pollstar.

Sheeran a devenit în 2017 primul artist din istorie care a ocupat primele două locuri în topul single-urilor din Marea Britanie cu două piese noi, „Shape of You” şi „Castle On The Hill”, dar şi cel mai ascultat cântăreţ pe Spotify.

Ed Sheeran va relua turneul „÷” anul acesta şi va concerta inclusiv la Bucureşti, pe 3 iulie.

foto imgur.com