[VIDEO-AUDIO] Șahiștii cărășeni s-au prins în Hora Unirii la Reșița

400


La Reșița, pe lângă alte acțiuni dedicate Unirii Principatelor Române, a avut loc astăzi concursul de șah rapid ”Cupa Unirii”, la care au luat parte zeci de iubitori ai sportului minții din Caraș-Severin.

Ediţia 10-a a acestei întreceri deosebite a început la sala polivalentă din oraş cu Hora Unirii, în care s-au prins toţi şahiştii, mici şi mari, amatori sau profesionişti, mulţi dintre ei purtând cu mândrie straiul autentic românesc.

35 de jucători din Reșița, Caransebeș, Bocșa și Craiova s-au aliniat la startul competiției CUPA UNIRII 2019.

La final s-a impus, neînvins, Mihai Bolintiș, urmat de Ioan Păduraru și Daniel Cristian Korcsek. La Veterani primul a fost Ioan Calomfirescu, urmat de Iosif Rusulescu si Horia Chitibea. La Juniori, locul I a fost ocupat de Daniel Cristian Pădurean, urmat de Andrei Robert Ghinea și Harald Kisfalusi. La Junioare pe locul I a fost Anca Maria Tecliș, urmată de Daniela- Elena Inasal și de Iulia-Maria Olteanu. La Juniorii cu vârsta de 14 ani pe prima poziție a fost Albert Marian Drăgoi, urmat de Alexandru David Korcsek și Andrei Iulian Cristea. La Juniori 12 ani locul I a fost ocupat de Catalin Alexandru Tipol, urmat de Alin Stîngu și Caius Tudora. La Juniori 10 ani locul I i-a revenit lui Christian Arrydan Tamaș, urmat de Ion-Valentin Văduva și CătălinVladAurelian Guțu. La Junioare 10 ani locul I a fost ocupat de Ana-Nicoleta Olteanu, urmată de Alessia-Andreea Costiș.

Cei mai mici dintre participanți ne-au vorbit despre cât de important este pentru ei acest eveniment:

Și președintele Asociației Județene de Șah, Mihai Bolintiș a vorbit despre importanța acestui eveniment devenit tradițional:

La final cei mai meritoşi au primit cupe, diplome şi medalii la Cupa Unirii la șah desfășurată la Reșița.  

Cristina Corocan