Şedinţă electrizantă la Prefectură

134

Problemele alimentării cu energie electrică a zonei Semenic au fost analizate la Prefectura Caraş-Severin.
Ca urmare a întreruperilor repetate ale alimentării cu energie electrică înregistrate în zona Semenic, prefectul Matei Lupu, s-a întâlnit cu Daniel Tudose, CEO al TMK Hydroenergy Power, parte a grupului CEZ România şi distribuitor de energie electrică pentru ENEL Distribuţie Banat. Discuţiile au reliefat că nu există probleme în ceea ce priveşte producţia energiei electrice, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare, să aibă loc o întrevedere cu reprezentanţii ENEL, companie care asigură furnizarea.
Compania TMK Hydroenergy Power deține cele patru micro-hidrocentrale Grebla, Crăinicel I, Crăinicel II și Breazova, precum și amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug și Secu.
În altă orine de idei, vă reamintim că în Caraş-Severin, compania derulează un proiect pentru extinderea sistemului de înştiinţare – alarmare a populaţiei în caz de dezastru. Proiectul a fost demarat şi dezvoltat în colaborare cu Instituţia Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi Consiliul Judeţean. Beneficiarii direcţi ai modernizării în valoare de aproape jumătate de milion de euro sunt membrii comunităţilor din aval de barajele Gozna, Văliug, Secu şi Trei Ape, dar şi autorităţile publice locale care pot răspunde rapid unei eventuale situaţii de criză. Proiectul presupune extinderea sistemului şi în judeţul Timiş, până la ieşirea din ţară, facilitând astfel colaborarea instituţiilor responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă din cele două judeţe.
(Sebastian Dragomir)