[FOTO] „Unirea, națiunea a făcut – o! 160 de ani de la Unirea Principatelor Române ” la Caransebeș!

228

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş și Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș și Arhivele Naționale – Serviciul Caraș – Severin organizează evenimentul Unirea, națiunea a făcut – o! 160 de ani de la Unirea Principatelor Române ”.

În cadrul acestei acțiuni elevii Colegiului Național „Traian Doda” Caransebeș vor realiza un moment cultural dedicat personalității lui Alexandru Ioan Cuza și importanței Micii Uniri. În cotinuare vor susține alocuțiuni prof. Carmen Ardeț, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, dr. Ovidiu Laurențiu Roșu, directorul Arhivelor Naționale – Serviciul Caraș – Severin și dr. Adrian Ardeț, directorul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.

Scopul manifestării este de a marca Unirea de la 24 ianuarie 1859, momentul nașterii României moderne și de a promova valorile naţionale în rândul tinerilor.

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 ianuarie 2019, începând de la ora 13.00 la sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș din Piața General Ioan Dragalina, nr. 2.

Caransebeșenii sunt invitați să participe la acest moment cultural de o importanță deosebită pentru istoria României.

Intrarea este liberă!

Anca Bica Bălălău