Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a luat deja măsuri pentru prevenirea şi controlul gripei şi a infecţiilor respiratorii. Numărul de vizitatori la nivelul tuturor secţiilor din cadrul spitalului a fost limitat iar programul de vizite trebuie respectat explică purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Roxana Bălan.

Aparţinătorii îşi pot vizita persoanele dragi internate în spital doar între 13.00 şi 15.00, şi 19.00 – 20.00, iar în weekend 13.00 – 18.00.

„În cazul aparţinătorilor, se va permite accesul unui singur membru din cadrul familiei, pe interval limitat şi prin rotaţie, cu respectarea programului de vizită. Au fost achiziţionate teste rapide pentru depistarea gripei, iar la apariţia cazurilor de gripă, se va trece la izolarea pe saloane a pacienţilor cu aceleaşi afecţiuni, pentru a se evita contaminarea acestora explică Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Reşiţa.

În plus, s-au luat măsuri pentru asigurarea echipamentului de protecţie pentru vizitatori, cum ar fi purtarea obligatorie a măştii de protecţie pentru întreg personalul medico-sanitar din unitate şi sporirea măsurilor de igienă generală,dezinfecţii, igiena mâinilor la nivelul tuturor secţiilor.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa este pregătit pentru a face faţă unei eventuale epidemii de gripă”, a mai precizat Roxana Bălan.

Vă reamintim că astăzi a fost confirmat primul deces din cauza gripei în Caraş-Severin. Este vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani din Obreja care nu a fost vaccinată.

Daiana Roşca