Anul 2019 aduce beneficii agricultorilor şi fermierilor

74

Modificările codului fiscal aduc anul acesta beneficii fermierilor individuali sau constituiţi în forme asociative fără personalitate juridică. Pavel Nefir – adjunctul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a declarat pentru Radio Reşiţa că, nu sunt considerate venituri impozabile cele realizate din valorificarea producţiilor agricole de până la 2 hectare cu cereale, cu plante oleaginoase, tehnice, medicinale şi aromatice.

De aceste facilităţi beneficiază şi agricultorii care produc legume în câmp pe o suprafaţă de 0,5 hectare, legume în spaţii protejate pe 0,2 hectare, leguminoase pentru boabe pe 1,5 hectare şi flori şi plante ornamentale pe 0,3 hectare.

Pavel Nefir a mai spus că, nu sunt venituri impozabile nici cele obţinute din exploatarea păşunilor şi a fâneţelor naturale, precum nici culturile furajere pentru hrana animalelor.

De aceste măsuri se bucură şi crescătorii a două vaci şi bivoliţe, a 50 de oi sau 25 de capre, a 6 porci şi a 75 de familii de albine, a mai subliniat Pavel Nefir. (Hardy Cvoica)