Caz şocant în Caraş-Severin: Un bătrân a îngheţat de frig în propria casă

1807

Un bărbat de 68 de ani a fost găsit îngheţat sâmbătă, 19 ianuarie într-o stare deosebit de gravă, în comuna Văliug de la poalele munţilor Semenic. În urma unui apel la 112, emis de vecinii acestuia, ambulanţa s-a deplasat la faţa locului. În momentul în care a fost găsit prezenta degerături în stare avansată la ambele picioare, aproape de cangrenă. Acesta a fost preluat de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportat la spital în stare de comă. Conform Roxanei Bălan Nafiru – purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, medicii de la UPU nu au mai putut face nimic, acesta decedând în cursul zilei.

Din primele informaţii, se pare că bărbatul locuia singur în urmă ce soţia lui a murit în anii trecuţi, iar acesta a renunţat să mai ducă un trai decent. De la unul dintre vecinii acestuia am aflat că a început să consume alcool şi nu se mai îngrijea de cele trebuincioase din gospodărie. Bărbatul îngheţat a fost găsit de un vecin de-al acestuia care îi mai deschidea uşa din când în când. Curios este însă că, nici cu rudele din localitate nu se înţelegea, susţine un vecin, pentru că are două surori în viaţă în comună şi are şi copii, care însă nu i-au mai trecut de ani buni, pragul.

Conform legii, dacă are aparţinători în viaţă, aceştia sunt obligaţi să se ocupe de cele necesare înhumării acestuia, în caz contrar primăria de domiciliu va prelua automat aceste îndatoriri, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU Reşiţa, Roxana Bălan Nafiru. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: vremeanoua.ro