[VIDEO-AUDIO] Performerii care au pus Reșița pe harta handbalului european s-au reunit la ”Cupa municipiului Reșița 2019”

1077

La Reșița s-a încheiat sâmbătă, 19 ianuarie triunghiularul amical de handbal masculin, câștigat de echipa de Ligă Națională SCM Timișoara.

Sala polivalentă din municipiul Reşiţa a găzduit sâmbătă seara ultimul meci în cadrul turneului amical de handbal masculin,intitulat Cupa Municipiului 2019.

CSM Reșița s-a aflat față în față cu CSM Făgăraș, de care a fost învinsă cu 31-26, la pauză 13 – 9 pentru oaspeți. A fost un joc în care ambele echipe au urmărit să-și ruleze tot lotul, iar în prima parte a jocului formația reșițeană a reușit să șină pasul cu echipa din Liga Națională. Apoi, oaspeții, datorită experienței de joc și-au mărit diferența.

Adrian Petrea, fost jucător la Reșița, actual antrenor al formației CSM Făgăraș a afirmat la final de turneu:

Și antrenorul reșițenilor, Ilie Vaidasigan consideră că acest turneu a fost foarte util pentru elevii săi, care de duminică se află pentru alte jocuri amicale, în deplasare la Békéscsaba:

În celelalte partide din turneu SCM Timișoara a dispus de CSM Făgăraș cu 34-30 și de CSM Reșița cu 27-23.

După jocul cu CSM Făgăraș, gazdele au pregătit o surpriză publicului reșițean: au organizat un meci demonstrativ între vechea și noua generație de handbaliști de la CSM Reșița.

Echipa seniorilor, cea a ”Apusenilor” a fost alcătuită din jucătorii care au pus Reşiţa pe harta handbalului european, foști handbaliști de la UCM Reşiţa care au câștigat Cupa Chalenge în urmă cu 11 ani.

Este vorba despre: Cristi Ionescu, Marcel Vulpe, Adrian Petrea, Mihai Rohozneanu, Ilie Vaidasigan, Sebastian Pârvan, Marius Grozăvescu, coordonați de pe banca tehnică de ”antrenorul” Cristian Pătru.

Din formația ”Răsăritenilor” au făcut parte juniorii din clubul reșițean, tinerele speranțe ale handbalului din municipiul de pe Bârzava.

Spectacolul a fost savurat de publicul numeros aflat în tribunele sălii polivalente din oraș, care au aplaudat la scenă deschisă evoluția spectacol a protagoniștilor.

Cristina Corocan

————————————–

Sala polivalentă din municipiul Reşiţa găzduieşte în aceste zile un turneu amical de handbal masculin, la care iau parte trei formaţii: CSM Reşiţa, SCM Poli Timişoara şi CSM Făgăraş. Joi, 16 ianuarie s-a desfăşurat prima partidă, în care echipa gazdă a întâlnit formaţia de Ligă Naţională, SCM Timişoara. Reşiţenii, antrenaţi de Ilie Vaidasigan au fost învinşi cu 27-23, la pauză scorul fiind de 13 la 11 tot pentru timişoreni.

Din punct de vedere al valorii și al jocului prestat, echipa din Valea Domanului a arătat că nu este departe de evoluția echipei de Ligă Națională și că promovarea nu este departe,după cum afirmă și componentul formației timișorene, Cristian Fenici:

Au jucat în partida de joi, în lotul CSM-ul: Vuita, Simulescu, Dumuta – Kirsch, Radoslavevici, Negru, Bahan, Gîrban, Boriceanu, Racoceanu, Heimbach, Vulpe, Daia, Starcenko, Barbus și Belchite. Pentru lotul pregătit de Pero Milosevic au jucat: Taciuc, Varo, Kocic – Păiuș, Milosevic, Dragas, Trif, Neamțu, Șania, Pribanic, Sadoveac, Marjanovici ,Bote, Furak, Câmpan și Fenici.

În sală s-au mai aflat și jucători care au evoluat în trecut la Reșița: Gheorghe Irimescu, jucător al SCM Poli Timișoara, și Adrian Petrea, antrenorul celor de la CSM Făgăraș.

La final de întâlnire Ilie Vaidasigan a declarat următoarele:

Și antrenorul timișorenilor Pero Milosevici a vorbit despre importanța acestui turneu amical:

Următorul meci din cadrul turneului este programat vineri, 18 ianuarie de la ora 17.30, între Poli Timişoara şi Csm Făgăraş, iar ultima întâlnire va avea loc sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 17.00, între Csm Resita şi Csm Fagăraş.

Cristina Corocan