Vremea se răceşte începând de sâmbătă dimineaţa în toată ţara. În Banat, ploi şi lapoviţă!

550

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în a două jumătate a lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în dealurile subcarpatice din sud și est.

Cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale unde, mai ales în a două parte a zilei, local vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Maramureș, Transilvania și mai ales ploi și lapovită în Banat, Crișana și izolat în Oltenia.

În restul teritoriului cerul va fi parțial noros și mai ales dimineață în zonele joase local va fi ceaţă și izolat burniţă. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab pană la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, valorile cele mai ridicate fiind în dealurile Munteniei.

Sâmbătă, 19 ianuarie valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor marca o scădere în toată țara, chiar accentuată în nord, centru și nord-est. Temperaturile maxime, în jur de zero grade în nordul și centrul țării și pozitive în rest pînă la 6 grade la Drobeta Turnu Severin.

În regiunile extracarpatice va predomina cerul acoprit cu nori de tip stratiform și pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe și fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu innorări și precipitații în general slabe, ninsori la munte, iar spre seară, mixte în vest.

Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, în special ale masivelor sudice. Izolat se va semnala polei, iar dimineață, în zonele joase vor fi condiții de ceată.

Duminică, 20 ianuarie vremea va fi în general inchisă și temporar se vor semnala precipitații pe arii extinse în toate regiunile, local moderate cantitativ în cele vestice și nord-vestice. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, predominant ninsoare în nordul Crişanei, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, mixte în Banat, restul Crisanei și al Moldovei, mai ales ploaie în Oltenia și în Muntenia, numai ploaie în Dobrogea.

Pe arii restrânse vor fi condiții de polei. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade la Suceava și 7 grade la Constanța.