Auditul solicitat de Felix Borcean pentru Spitalul Municipal Caransebeş scoate în evidenţă probleme grave!

Auditul solicitat de primarul Felix Borcean la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, anul trecut scoate în evidenţă foarte multe probleme. Cheltuieli care nu sunt necesare, lipsa unui ambulator de specialitate, dar şi medicamente achiziţionate de spital la preţuri exorbitante, sunt doar câteva dintre neregulile pe care le scoate în evidenţă acest audit, explică dezamăgit primarul Felix Borcean.

“În primul rând nu avem un ambulatoriu şi foarte mulţi medici îşi desfăşoară activitate chiar în timpul programului în cabinetele lor particulare care sunt închiriate în spital dar a căror perioadă de închiriere se apropie de final şi cu siguranţă nu vom mai prelungi aceste contracte, încercăm treptat să înfiinţăm un ambulatoriu. O altă problemă a fost constatată la cantina spitalului, firma care se ocupă de masa bolnavilor practică nişte tarife nediferenţiate, ar trebui să existe tarife pe specificul unor boli şi aceste tarife din câte am vazut sunt mari, chiar şi fără TVA. Achiziţia unor medicamente se face destul de ciudat şi sumele alocate sunt din nou foarte mari iar spitalul pierde prin aceste achiziţii. Şi mai sunt şi alte probleme pe care le voi face publice la momentul potrivit. Ca o concluzie, spitalul îşi poate reveni dacă noua conducere va reuşi să aplice toate măsurile de redresare prezentate în cadrul acestui audit”, a precizat primarul Felix Borcean.

Raportul final al acestui audit va fi făcut public în cadrul unei conferinţe de presă, în următoarea perioadă ne-a mai declarat primarul Felix Borcean.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles