[FOTO] Adrian Berinde a pierdut lupta cu cancerul!

„Salut, Imaginează-ți că ne-am cunoscut cândva. Poate pe o banca într-un parc, poate la mare sau într-un avion, că exist undeva în memoria ta”…mărturisea, regretatul de acum, Adrian Berinde pe site-ul său … de astăzi există în memoria celor care i-au apreciat muzica, a celor care îl regretă și a celor care îi vor simți lipsa, pentru că omul Adrian Berinde a plecat , dar ne-a rămas artistul folk, poetul şi pictorul Adrian Berinde prin toată creația sa… Adrian Berinde a pierdut lupta cu cancerul!

Născut la Oradea, în data de 4 mai 1958, a învăţat la Liceul de Arte Plastice “Romulus Ladea”, Adrian Berinde suferea de cancer metastazat pe oase, boală grea de care spera să scape în urma unui tratament special la o clinică din Germania” ,murind la vârsta de 60 de ani.

“Absent” a fost primul album de muzică, pe care l-a înregistrat în studioul înfiinţat la Cluj-Napoca, Taurus. Au urmat alte şapte albume: “Negru de fum” (1996), “Vertical” (1997), “Captiv în inutil” (2001), “Albaştri după ploi” (2003), “Azil” (2011), “Atât de bine” (2015) şi “Arcan” (2017). A cântat în cluburi şi festivaluri, în concerte televizate, în Cirque du Soleil în Canada, în spectacolul “Varekai”. A realizat emisiuni radio şi a lansat un album de versuri: “Captiv în inutil”, a regizat o piesă de teatru după nuvela lui Cehov – “Salonul 6” şi un videoclip. A condus câţiva ani Clubul Prometheus. Prima expoziţie de pictură în ţară a avut-o la invitaţia Delegaţiei ONU în România.

„Salut, Imaginează-ți că ne-am cunoscut cândva. Poate pe o banca într-un parc, poate la mare sau într-un avion, că exist undeva în memoria ta…”

Adrian Berinde va exista de astăzi doar în memoria noastră… a plecat să compună și să picteze în marea orchestră a Îngerilor!

Anca Bica Bălălău

Sursa foto:facebook Adrian Berinde

Cele mai citite

Related Articles