În urma unei acțiuni comune a poliției sârbe și Agenției secrete BIA, lângă oraşul sârbesc Novi Pazar a fost reţinut cetăţeanul sârb Armin Alibašić, de 21 de ani. La el s-au găsit arme, elemente de explozivi și drapele ale „Statului islamic”. Serviciile speciale consideră că au dejucat astfel planul unui atentat la viaţa preşedintelui rus Vladimir Putin, care va întreprinde o vizită la Belgrad, programată pentru 17 ianuarie, potrivit Informer.

Atenția ofițerilor de poliţie a fost atrasă de un tânăr suspect cu un rucsac. La verificarea identităţii şi în urma percheziţiei în rucsac a fost găsită o pușcă cu lunetă. Imediat după aceea, poliția și ofiterii BIA au efectuat percheziţii în locuinţa suspectului, unde au găsit un arsenal de arme și toate componentele necesare pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv, precum și drapele ale organizației teroriste ISIS!

Informer susține că după verificarea suplimentară a contactelor din telefonul lui Alibašić s-au descoperit informații care sugerează pregătirea unei acțiuni pentru vizita liderului rus.

Dzevad Galijasevic, expert în domeniul combaterii terorismului, spune ca Alibašić cu siguranță ca a avut complici: ”Wahhabiții ca Alibašić sunt bine instruiți, pregătiţi și înarmaţi pentru a efectua atacuri asupra infrastructurii strategice din țară si în locurile publice…. sunt convins că wahhabitul arestat nu este singur în această acțiune și are ajutoare”. (paginaderusia.ro)