[UPDATE]  Având în vedere faptul că s-au semnalat tentative de acces pe drumurile închise Prislop – Semenic și Telescaun – Muntele Mic, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin recomandă turiștilor care doresc să ajungă pe munte să aștepte deschiderea oficială a traficului, pentru evitarea situațiilor care le pot pune în pericol siguranța.

Instituția face demersuri pentru deblocarea într-un timp cât mai scurt a drumurilor, iar operatorii responsabili cu deszăpezire intervin în acest moment cu toate utilajele din dotare.

Pe Muntele Semenic s-a reușit curățarea unei benzi pe două treimi din traseu, pentru a permite transportul de combustibil la generatoarele care alimentează releul de pe Platoul Semenic. Ulterior se va proceda la acțiunea de lărgire a drumului.

Se lucrează și pe Muntele Mic, operatorul reușind să curețe o bandă până în golul alpin. Având în vedere grosimea de peste 1,5 m a stratului de zăpadă, intervenția echipelor de deszăpezire se desfășoară cu mare dificultate, însă fac tot posibilul să asigure deschiderea completă a circulației în cursul acestei zile.

Potrivit caietelor de sarcini, operatorii au obligația să deszăpezească o bandă de circulație în 16 ore de la încetarea fenomenului de viscol, iar în termen de 48 de ore se impune și deschiderea celeilalte benzi, a transmis Compartimentul Comunicare al DDJ Caraș-Severin.


Direcția de Drumuri Județene a transmis operatorilor responsabili cu deszăpezirea să acționeze cu toate utilajele din dotare pentru a asigura într-un timp cât mai scurt redeschiderea în siguranță a traficului rutier pe cele două tronsoane DJ 582E (Prislop – Semenic) și DJ 608A (Telescaun – Muntele Mic).

O situație care impune maximă preocupare o reprezintă alimentarea cu carburanți a generatoarelor şi a Releului de pe Platoul Semenic. În acest sens compania care se ocupă cu activitatea de deszăpezire pe acest traseu a suplimentat numărul de utilaje în încercarea de a asigura accesul cisternelor cu combustibil.

Având în vedere pericolul ca mai mulți arbori să se rupă sub greutatea zăpezii și să creeze noi probleme pe carosabil, Direcția de Drumuri Județene face demersuri pentru marcarea și tăierea acestora, asigurând astfel deschiderea în siguranță a traficului rutier.

sursa: Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin