Alimentarea cu energie electrică, pe Semenic, lasă de dorit. Prefectura Caraş-Severin face eforturi pentru realimentarea staţiunii montane

352

Ninsorile din ultimile ore au făcut prăpăd în Banatul de Munte. Consumatorii din staţiunile montane din Caraş-Severin Semenic, Gărâna şi Brebu Nou, se confruntă cu grave probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, deşi au fost comasate generatoare în zonă, iar acestea continuă.

Disperarea cabanierilor de pe Semenic creşte de la o zi la alta şi asta din cauza faptului că alimentarea defectuoasă cu energie electrică a consumatorilor a redus aproape la zero potenţialul turistic al staţiunilor cărăşene, iar din punct de vedere economic şederea lor pe munte, în aceste condiţii, nu se rentează. Amănunte am aflat de la doi dintre investitorii privaţi, Ion Busuioc şi Sorin Minda care spun că, deşi autorităţile au făcut eforturi, anul acesta poate ca niciodată, alimentarea cu energie electrică lasă de dorit, ENEL-ul fiind depăşit de situaţie:


Prefectura judeţului Caraş-Severin, s-a implicat direct în rezolvarea problemei alimentării cu energie electrică a staţiunilor montane şi face eforturi în a menţine conectate la reţea pe toţi consumatorii. Prefectul Matei Lupu pentru Radio Reşiţa:

Prefectul judeţului a mai precizat că, în momentul de faţă (n.r. ora 12.00), în Caraş-Severin se circulă în condiţii de iarnă, toate utilajele de deszăpezire sunt în teren, iar niciun drum nu este închis traficului rutier.

Vom reveni cu informaţii!

(Hardy Cvoica)