Camera Comunelor a aplicat guvernului May o lovitură decisivă

48

Premierul britanic Theresa May speră ca guvernul său să supravieţuiască unui vot de încredere, mai târziu, în timp ce încearcă să găsească un compromis în privinţa Brexitului care să beneficieze de susţinerea Parlamentului.

Camera Comunelor a aplicat guvernului May o lovitură decisivă marţi, votând respingerea acordului de Brexit cu Uniunea Europeană. Corespondenţii BBC transmit că Theresa May are de înfruntat acum două provocări: să supravieţuiască votului de încredere şi să vadă dacă poate găsi o soluţie pentru criza Brexitului. Presupunând că supravieţuieşte votului, este greu de ghicit la ce se va gândi pentru a rezolva problema.

În această fază, o înţelegere a partidelor privitoare la Brexit pare improbabilă, dar nu imposibilă. Ce pare imposibil, având în vedere tumultul din politica britanică, este ideea că Marea Britanie e pregătită să părăsească Uniunea Europeană în martie 2019.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk i-a îndemnat pe liderii politici britanici să îşi regândească strategia şi să aibă curajul de a prezenta soluţii pozitive.

În timpul acesta, Kai Whittaker, membru al Parlamentului german din partidul CDU al Angelei Merkel spune că rezultatul votului de marţi nu a apărut din senin, ci doar proporţiile înfrângerii Theresey May: “Aşteptam asta, era rezultatul firesc al unei crize de asemenea amploare şi ne lasă nedumeriţi în privinţa intenţiilor politicienilor britanici. Dacă Parlamentul nu vrea să iasă cu un acord şi nu vor acest acord şi nu se pot pune de acord asupra a ceea ce vor de fapţ atunci ei trebuie să paseze votul poporului britanic”.

sursa foto blacknews.ro