Trei cetăţeni din Kosovo, opriţi la frontiera de sud-vest a României

47

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat trei cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe joş pe la frontiera verde.

În data de 15.01.2019, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, în apropierea localităţii Beba Veche, judeţul Timiş.
Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani. Persoanele în cauză au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp şi că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe joş întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. (Birou Poliţie Frontieră)