Preşedintele Klaus Iohannis refuză din nou propunerile de miniştri

40

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va refuza din nou propunerile de miniştri cu care insistă Guvernul Dăncilă.

Şeful statului a precizat că motivele respingerii propunerilor vor fi cunoscute din scrisori şi recomandă Executivului să citească atent legislaţia invocată în documentele transmise.

„Aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni.Într-o zi, două – vor fi finalizate documentele şi reexpediate la Guvern. Rezolvarea este cât se poate de simplă. Guvernul trebuie să îndeplinească condiţiile, adică să prezinte actele celor nominalizaţi, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Legea este obligatorie şi pentru Guvern, în România, iar PSD trebuie să vină cu propuneri care mă conving pe mine şi pe toţi ceilalţi că ministerele vor fi bine conduse”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României analizează şi propunerea ministrului justiţiei ca Adina Florea să ocupe funcţia de procuror şef al DNA şi va veni cu un răspuns într-un termen adecvat.

Şeful statului a respins anterior aceeaşi propunere, motivând că nu sunt îndeplinite condiţiile legale.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a calificat drept inoportună şi riscantă intenţia ministrului apărării de a ataca în contencios administrativ decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării şi a menţionat că, la şedinţa CSAŢ ministrul apărării nu a venit cu o propunere legală pentru această funcţie.