Situaţiile cu care s-a confruntat compania TMK Hydroenergy Power în zona localităţilor Brebu Nou şi Gărâna şi a staţiunii Semenic în perioada în care în zonă au căzut ninsori abundente au creat evenimente în care locuitorii au fost lipsiţi de energie electrică. Localităţile Brebu Nou şi Gărâna sunt alimentate din linia electrică aeriană de 35 kV Crăinicel 1 – Staţia Timiş Trei Ape aparţinând TMK Hydroenergy Power.

Într-un comunicat de presă, TMK Hydroenergy Power a explicat măsurile luate. În ceea ce priveşte cea mai recentă deficientă înregistrată, depunem toate eforturile pentru remedierea în cel mai scurt timp. Totodată, colaborăm cu operatorul de distribuţie din zonă pentru a identifica cele mai bune soluţii de alimentare a consumatorilor, chiar dacă acestea sunt provizorii.

În perioada 13 – 15.01.2019 a intrat in vigoare o nouă avertizare meteo de ninsori şi viscol. Având în vedere stratul consistent de zăpadă depus, în data de 13, echipamentele telecomandate au înregistrat o nouă avarie generată de căderea a 3 copaci pe reţeaua care alimentează localităţile Brebu Nou şi Gărâna. Verificările echipelor operative formate din 20 de persoane au continuat pe tot parcursul zilei de 13 ianuarie.

Şi astăzi (14 ianuarie) tot efectivul de personal operativ TMK Hydroenergy Power si al prestatorului extern, dotat cu echipament de tăiere copaci şi componente electrice de înlocuit folosesc toate maşinile din flotă pentru a remedia în cel mai scurt timp toate deficientele semnalate, dar şi pentru a face o nouă verificare a traseului.

Depunem toate eforturile pentru ca instalaţiile electrice aparţinând TMK Hydroenergy Power să fie repuse sub tensiune în cel mai scurt timp posibil, pentru ca o dată cu acestea să fie reluată alimentarea instalaţiilor aparţinând distribuitorului de energie local şi ulterior a localităţilor Brebu Nou şi Gărâna.

Linia electrică aeriană 35 kV Crăinicel 1 – Staţia Timiş Trei Ape are o lungime de aproximativ 11 km şi un traseu greu accesibil prin zona de munte a localităţilor Văliug şi Gărâna. Având în vedere stratul gros de zăpadă depus, controlul vizual se poate realiza doar prin parcurgerea traseului pe jos iar degajarea traseului a implicat eliminarea a 100 de copaci căzuţi pe linia electrică, dar şi a vegetaţiei.

(Marius Căruntu)

2 COMENTARII

 1. Lasa ca e fain si la vara cald.
  Sunteti niste nesimțiți ordinari. Efectiv va bateti joc de oameni. Toată vara ce ati făcut? Sa va duceti dracu cu tot cu enelul vostru incompetenților, in fiecare an aceeasi problema. Curatati dracului traseul cum trebuie. Ar trebui sa luati o amenda istorică cu multe zerouri ca sa va invatati minte. Halo domn prefect, faceti ceva.

 2. Lasati vrajeala !!!
  De 8 ani de zile incasati foarte multi bani pentru intretinerea (mentenanta) liniei care transporta curent , oprindu-ne pe timpul verii alimentarea cu curent pentru celebrele intreruperi programate! Cand am intrebat de ce sunt asa multe intreruperi programate am primit un raspuns care la prima vedere a fost ok : Vreti sa nu mai aveti intreruperi iarna , trebuie sa suportati deoarece se face defrisarea copacilor de langa linia de curent !!!
  Am observat !!! Cum cade zapada , moare si linia de curent din proprietatea TMK !!!
  Daca era un viscol puternic sau o furtuna de zapada ??? Nu aveam curent pana la vara , sau ??????
  Sa nu mai vorbim de incompetenta celor de la CallCenter Enel !!!
  Sa ai atatea intreruperi pe parcursul a 30 zile , inclusiv seara de revelion inseamna sa fii incompetent si sa nu te intereseze de locuitorii celor doua localitati care ingheata de frig in case pentru ca acestia au crezut ca suntem in 2019 si nu mai este necesara soba bunicii !!
  Inconstientilor !!! Aveml centrale pe lemne !!!! Daca nu stiti cum functioneaza puteti apela http://www.google.ro !!!
  Aveti noroc ca sunteti unicul distribuitor de curent !!!!;

Comments are closed.