Sanatoriul Marila în care sunt internaţi bolnavi cronici şi cei care suferă de tuberculoză din toată România, rămâne şi în 2019 o problemă spinoasă pentru Spitalul Oraviţa, de care aparţine.

La ora actuală doar 3 etaje ale clădirii mai sunt funcţionale, iar managerul Felician Fara speră să găsească o soluţie în 2019 pentru reabilitarea clădirii care se degradează continuu.

„Un punct nevralgic şi sensibil rămâne şi în 2019 Sanatoriul Marila. Noi sperăm să punem bazele unui proiect european şi să facem reparaţii capitale în cadrul acestei secţii externe. La ora actuală din Marila mai funcţionează trei nivele şi ele reduse atât pe linie orizontală cât şi pe linie verticală. Mai există reparaţii capitale în interior dar chiar şi aşa condiţiile sunt destul de bune, doar că în sine clădirea trebuie reabilitată şi sunt necesare reparaţii capitale. Sigur că avem nevoie de bani mulţi dar din păcate posibilităţile noastre materiale şi ale primăriei sunt limitate aşa că pentru această investiţie trebuie să avem fie un proiect european fie să primim bani de la bugetul de stat”, a precizat managerul Felician Fara.

În 2006 la Marila a fost realizat un studiu de prefezabilitate pentru renovarea spitalului, însă până la ora actuală nu a fost găsit un program european pentru atragerea celor 12 milioane şi jumătate de euro cât ar costa lucrările.

Daiana Roşca

Daiana Rosca
Lucrez în mass-media de la 16 ani. Am cochetat cu televiziunea, cu presa scrisă, dar radioul îmi curge prin vene şi nu mă văd facând altceva. Sunt o leoaică ambiţioasă şi plină de viaţă. Mă consider sufletul redacţiei pentru că pun suflet în tot ceea ce fac şi reuşesc de fiecare dată să-i fac pe colegi să râdă chiar şi în cea mai mohorâtă zi. Iubesc oamenii şi mă bucur să descopăr în fiecare zi lucruri noi.