De la vorbă până la fapte e cale lungă! Noua piaţă din Oraviţa mai are de aşteptat

Anunţat în urmă cu doi ani proiectul noii pieţe agroalimentare din Oraviţa, bate pasul pe loc.

În valoare de 2 milioane de euro, cu finanţare prin Programul IPA-2, de Cooperare Transfrontalieră cu Serbia, partener la proiect este primăria Biserica Albă, căreia îi revine 700 de mii de euro din aceşti bani, pentru modernizarea pieţei de la Biserica Albă.

În luna mai a anului trecut primăria Oraviţa anunţa, prin purtătorul de cuvânt, Jon Gavrilescu, lansarea procedurilor de achiziţei a proiectului tehnic şi dădea ca termen de lansare a lucrărilor toamna anului 2018. De atunci lucrurile s-au împotmolit şi o tăcere suspectă s-a lăsat peste proiect. Întrebată, viceprimarul Lorena Ion ne-a declarat că nu poate să de-a detalii fără aprobarea primarului Dumitru Ursu, deşi admite că sunt întârzieri. Scuze şi evitarea unui răspuns am primit şi de la Jon Gavrilescu care la rândul lui ne-a sugerat să luăm legătura cu primarul Ursu.

Sunat, primarul Dumitru Ursu nu a putut fi contactat şi nu este pentru prima oară când acesta evită să de-a informaţii presei despre activitatea sa. Poate şi pentru că, pe surse, am aflat că valoarea proiectului tehnic ar fi fost depăşit de două ori. Ce este mai trist e că lucrarea va fi întârziată şi se vorbeşte de un an, deşi termenul de finalizare este luna iunie 2019. Între timp în partea sârbă lucrările sunt aproape de finalizare confom proiectului iniţial.

(Marius Căruntu)

Cele mai citite

Related Articles