Un om de faceri italian a amenajat un ambulatoriu pentru copii la Arad

Un om de faceri italian a decis să doneze toţi banii necesari, peste 100 de mii de euro, pentru înfiinţarea ambulatoriului secţiei de boli infecţioase pentru copii de la Spitalul Judeţean Arad.

Bărbatul s-a oferit să suporte toate cheltuielile, în semn de mulţumire pentru românii angajaţi la firma lui. De 20 de ani, bărbatul are o firmă de construcţii în ţara noastră, pe care a înfiinţat-o cu ajutorul muncitorilor români. A ales în acest fel să le mulţumească.

„Am lucrat cu ei, ne-am dezvoltat cu ei a crescut firma noastră şi a ajuns la un nivel înalt. Am simţit că am o datorie în România şi am ajuns să plătesc datoriile mele”, spune Sergio Valsania om de afaceri.

Noul ambulatoriu va fi amenajat în subsolul aceleiaşi clădiri, spaţiu nefolosit de peste 4 decenii.Compartimentul va avea 200 de metri pătraţi, cu 12 spaţii pentru internări, consultaţii sau alte proceduri medicale.

Între 800 şi 1.200 de copii beneficiază, în fiecare an, de serviciile medicale ale secţiei de boli infecţioase de la spitalul judeţean din Arad. Dacă lucrările vor decurge conform planului, ambulatoriul va fi dat în folosinţă chiar de Ziua Copilului.

De același autor

Related Articles