Jean Claude Juncker: Priorităţi pe perioada preşedinţiei Consilului UE

24

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a punctaţ astăzi, priorităţile europene de care România trebuie să se ocupe îndeaproape cu răbdare şi cu eleganţă în perioada preşedinţiei Consilului Uniunii Europene – după cum a spus şeful executivului comunitar.

El este împreună cu membrii Colegiului Comisarilor la Palatul Cotroceni, unde a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a promis că ţara noastră va acţiona pentru evitarea oricăror diviziuni şi divergenţe între statele membre şi a vorbit despre summitul de la Sibiu din mai ca despre o piatră de hotar a preşedinţiei României, moment la care se vor defini priorităţile şi strategiile europene pentru perioada 2019-2024.

Preluarea preşedinţiei Consilului Uniunii Europene de către România va fi marcată şi la Palatul Victoria.

Va avea loc prima reuniune a Colegiului Comisarilor cu Guvernul român, iar şeful Comisiei Europene va susţine o conferinţă de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă.

Jean-Claude Juncker se va întâlni şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

foto RRA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.