Jean Claude Juncker: Priorităţi pe perioada preşedinţiei Consilului UE

55

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a punctaţ astăzi, priorităţile europene de care România trebuie să se ocupe îndeaproape cu răbdare şi cu eleganţă în perioada preşedinţiei Consilului Uniunii Europene – după cum a spus şeful executivului comunitar.

El este împreună cu membrii Colegiului Comisarilor la Palatul Cotroceni, unde a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a promis că ţara noastră va acţiona pentru evitarea oricăror diviziuni şi divergenţe între statele membre şi a vorbit despre summitul de la Sibiu din mai ca despre o piatră de hotar a preşedinţiei României, moment la care se vor defini priorităţile şi strategiile europene pentru perioada 2019-2024.

Preluarea preşedinţiei Consilului Uniunii Europene de către România va fi marcată şi la Palatul Victoria.

Va avea loc prima reuniune a Colegiului Comisarilor cu Guvernul român, iar şeful Comisiei Europene va susţine o conferinţă de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă.

Jean-Claude Juncker se va întâlni şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

foto RRA