Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin a organizat o ședință de lucru ce a vizat analiza activității de deszăpezire pe drumurile județene în această perioadă.

La întâlnire au luat parte atât reprezentanți ai Direcției de Drumuri Județene, cât și ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și ai operatorilor responsabili cu activitatea de deszăpezire. 

Principalele probleme aduse în discuție au făcut referire la drumurile din zona montană, respectiv DJ 582 Reșița – Văliug-Brebu Nou, DJ 582 E Intersecție Prislop – Stațiunea Semenic și DJ 608 A, între Caransebeș și Muntele Mic.

Pe aceste artere s-au semnalat blocaje rutiere cauzate de căderile masive de zăpadă într-un timp scurt, viscol și formarea poleiului, precum și ca urmare a faptului că un număr considerabil de șoferi au circulat cu autorurisme neechipate corespunzător. Atât reprezentanții Direcției de Drumuri Județene, cât și cei ai Inspectoratului de Poliție Județean au atenționat operatorii asupra acestor aspecte, solicitând, totodată, clarificări asupra modului de intervenție.

Măsurile stabilite au constat în solicitarea adresată operatorilor de a desfăşura măsuri preventive de lărgire a benzilor de circulație și a parcărilor anterior perioadelor de sfârşit de săptămână, precum şi suplimentarea numărului de utilaje care acționează pentru deszăpezire, în vederea fluidizării traficului. De asemenea s-a solicitat acţionarea preventivă cu material antiderapant pentru a preîntâmpina formarea poleiului.

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a transmis companiei responsabile cu activitatea de deszăpezire pe DJ 608 A și o notificare prin care i s-a pus în vedere faptul că dacă nu își respectă obligațiile contractuale va fi penalizată prin emiterea de pretenții asupra garanției de bună execuție și rezilierea contractului.

sursa: Comandamentul de iarnă DDJ Caraș-Severin