Rezervaţiile Naturale din Caraş-Severin prezentate la UEMR

199

Ziua Mondială a Rezervaţiilor şi Parcurilor Naturale va fi marcată vineri, 11 ianuarie de la ora 11.00, în sala multimedia a Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Din postura universităţii de fost custode al ariei protejate Cheile Rudăriei, reprezentanţii UEMR, studenţi şi cadre didactice din cadrul programului de studii Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, vor expune principalele atracţii ale acestei ţării.

Reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului Caraş-Severin vor prezenta zonele care au statut de rezervaţie şi parc natural în judeţ, iar din partea Parcului Natural Porţile de Fier vor fi relatate experienţe din activitatea economică derulată de comunităţile aflate în zonele în care sunt instituite diferite grade de protecţie naturală. Mirela Ianoşi – consilier superior în cadrul APM Caraş-Severin pentru Radio Reşiţa:

Asociaţia “Prietenii munţilor” Reşiţa va aduce un exemplu de bună practică a modului în care turismul poate fi practicat într-o zonă cu statut de rezervaţie, aşa cum este Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului.

La acest eveniment sunt aşteptate instituţii care au ca obiect al activităţii şi preocupări în domeniul protecţiei mediului şi al dezvoltării sustenabile. (Ada Botezan, Hardy Cvoica)